Nieuwsbrief Praktijk 2020-2021

https://marliesmeenks.nl/nieuwsbrief-2020-2021

Belangrijk nieuws praktijk

Update: maandag 21 december 2020

Belangrijke mededelingen uit de praktijk.

Beste cliënten,

Wat hebben we een bewogen en vreemd jaar achter de rug. Van groot tot klein leed, iedereen zal hiermee geconfronteerd worden in het nieuwe jaar. Hopen dat het voor iedereen uiteindelijk een positieve weg mag vinden.

Wat betreft mijn praktijk, het volgende.

Mijn praktijk is aangesloten bij 2-tal beroepsverenigingen: LVNT & BATC

Vergoeding praktijk: afgezien van de huidige gezondheidscrisis, is het elk jaar weer spannend welke vergoedingen wel of niet (meer) vergoedt gaan worden.

Inhoudelijk: het hele systeem qua codering is nu aan het veranderen. Dat betekent dat ik ook een bepaalde code: reflexzone therapie niet meer mag gebruiken > bijv. voor de verzekeringen Ohra, CZ. Zilveren Kruis wil helemaal stoppen met bepaalde therapeutengroepen te vergoeden.

Dat er het nodige gaat veranderen is helaas een feit, de consequentie voor u en de mogelijkheid qua vergoeding is nog niet helemaal duidelijk.

Deze week is er nog een bijeenkomst voor onze beroepsgroep, qua verduidelijking zaken. Ik sta nu ingedeeld onder manuele geneeskunde/bewegingstherapie.

Check daarom goed uw verzekering.

!!! Vanuit de beroepsvereniging LVNT is toegezegd dat Menzis en VGZ alles normaal blijven vergoeden. Binnenkort kunt u een actueel overzicht terugvinden op mijn website.

De lijst nu is al te vinden bij: www.lvnt.nl > vergoedingen.

Positief nieuws voor u: mijn behandeltarief, dat al vele jaren (misschien al wel ruim 10 jaar) geen jaarlijkse indexatie heeft ondergaan, blijft ook hetzelfde per 2021.  

Heeft u nog ruimte over qua vergoeding 2020, dan is het eventueel mogelijk te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Nu met de corona maatregelingen is er ook onduidelijkheid vanuit de overheid, over wel of niet mogen werken. Voorzorg halve en in afwachting tot meer duidelijkheid vanuit beroepsverenigingen heb ik de praktijk gesloten. Alle cliënten welke reeds een afspraak geagendeerd hadden staan tot aan de Kerst hebben ondertussen hierover een bericht ontvangen. Voor de lopende afspraken vanaf Kerst tot aan 19 januari 2021 volgt zo spoedig mogelijk nader bericht. Mocht je vragen hebben dan ben ik bereikbaar.

Webstore Marlies Meenks & Iepie.nl

Niet wetende dat vanaf maart 2020 ons land totaal tot stilstand zou komen, heb ik februari 2020 een pocketboekje uitgegeven: Iepie in Stilland – verschenen in NL / EN.  Naast dit persoonlijk door mij uitgegeven & geïllustreerde boekje zijn er eveneens eigen Iepie ansichtkaarten / spiegeltjes / Iepie-eigen-thee variant: Wintersgeluk en Kruidliefde incl. speciale harten-thee-zeef.

Als bijzonder geschenk voor kinderen is er ook persoonlijk Iepie-bestekset beschikbaar. Momenteel wordt er hard gewerkt om de webstore iepie.nl verder in te richten, ondertussen kunt u alwel een bestelling plaatsen door mij rechtstreeks een e-mailtje of WA-bericht te sturen.  Er zijn al Iepie-pakketjes onderweg naar het buitenland o.a. USA en Engeland.

In de afgelopen jaar heb ik niet stil gezeten, november jl. heb ik een aanvullende opleiding met succes doorlopen: rouw & begeleiding. In deze tijd komt er ineens meer aandacht voor afscheid, verlies en rouw. Dit is niet alleen voor verlies van een dierbare maar ook in situaties van verlies werk, eigen gezondheid of contact.

Daarnaast ben ik bezig met schrijven van mijn eerste grotere boek.

Het is een heel proces en hierover ga ik je later meer informatie sturen.  

Hoe de ontwikkelingen dus allemaal zullen verlopen voor 2021 is onduidelijk. Deze 2e lockdown heeft impact op het vlak van welzijn, sociale en emotionele stukken. Vele lichamen waren na de 1e lockdown erg verstijfd en versteend… Mijn vak is zooo nodig. Een aantal cliënten geef ik op moment behandelingen op afstand. Mocht je dit willen dan graag even contact.

Ondanks voor iedereen een onzekere tijd, blijf vertrouwen op uw eigen kracht. Samen komen we verder, graag wil ik je samen met Iepie veel wijsheid, liefde, ontspanning en vooral heerlijk bijslapen toe wensen. Fijne Kerstdagen en een goede start in 2021! Ik hoop iedereen weer te mogen ontmoeten volgend jaar!!

Met vriendelijke groet,   Marlies Meenks – welkom@marliesmeenks.nl

Marlies Meenks