Workshop (partner) massage

Aanraking als vergeten taal


Massage stimuleert het contact met uw lichaam en geeft u toegang tot uw innerlijke leven.
Persoonlijke ontwikkeling, groei en bewustwording zijn hierbij belangrijke aspecten.
Praktijkruimte Marlies Meenks – Medlertol Vorden

NEW: workshop massage

In deze workshop massage maken we kennis met de basis technieken uit de ontspanningsmassage, het stimuleren van onze intuïtie door middel van onze handen. Tijdens de workshop massage oefen je op medecursisten. Uiteraard kun je ook samen met je partner deelnemen, in overleg kunnen jullie dan samen op elkaar oefenen.

De kracht van ‘aanraken en aangeraakt worden’


Het ondergaan van de massage is net zo belangrijk als het geven van de massage, want zo weet je ook hoe de toegepaste technieken aanvoelen.

De workshop massage wordt onder professionele begeleiding georganiseerd door Marlies Meenks:

 • Gehele dag: 10.00h tot 17.00h (pauze totaal 60 min.)
 • Deelname workshop 150,– euro incl. reader, olie, thee & lekkers.

Gedurende de workshop massage ervaart u wat massage voor u zelf (incl. uw partner) kan betekenen. Individuele workshop partnermassage is eveneens mogelijk op afspraak.

De workshop massage bestaat uit de volgende onderdelen:

 • basale basiskennis anatomie / fysiologie
 • filosofie der zintuigen
 • massage technieken <> effecten [ info ]
 • massage aandachtsgebieden:
  • schouder / nek / hoofd
  • rug
  • armen / handen
  • benen / voeten

In de praktijkruimte zijn professionele massage tafels aanwezig. Uiteraard wordt er ook in gegaan op technieken welke u thuis gericht zelf kunt experimenteren, bijv. op de stoel of bank / matras.

In deze workshop massage wordt voornamelijk geoefend op onze massagetafels. De praktijkruimte beschikt ook over een speciale massagestoel.

Deze massagestoel is ideaal geschikt voor massage bij een zwangerschap, info: zwanger & massage

Mocht u buiten deze workshop massage interesse hebben in het gebruik van deze speciale massagestoel, neem gerust contact met mij op.

Informatie workshop masseren: tijdens de workshop wordt er vooraf / achteraf of tijdens de pauze koffie & thee aangeboden. Uiteraard is er tijdens de workshop massage voldoende bronwater aanwezig. Voor de workshop massage op de zaterdag kan men een lichte lunch / fruitsalade bestellen, zie info opgave workshop massage.

Benodigdheden / kleding: in de praktijkruimte zijn, naast de aanwezige massagetafels, ook handdoeken / badlakens en dergelijke aanwezig. Tijdens de workshop massage behoud u, uw kleding aan (schoeisel wel uit). Draag gemakkelijke kleding, geen sieraden / make-up of parfum, lichamelijke verzorging zoals deodorant is wel toegestaan.

De workshop biedt ruimte voor max. 12 cursisten, hierdoor is er gerichte aandacht en individuele ruimte voor een intensieve en leerzame basis workshop massage.

De workshop massage is specifiek gericht ter ontspanning in de privésfeer (basis massagetechnieken), geen sportmassage of massage bij gerichte pijnklachten. Voor dit laatste is het wenselijk dat u specifiek een afspraak maakt in mijn praktijk.

De workshop massage wordt georganiseerd in de praktijkruimte Medlertol te Vorden. De rust & ambiance geven een goede basis … uzelf maakt het verschil.

workshop massage

Hier kunt u zich opgeven voor de workshop massage.

Betalen workshop massage, veilig & vertrouw: iDEAL.

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen: Marlies Meenks

Hartelijk dank !