kinder- & jeugdtherapie

In mijn praktijk werk ik met zowel kinderen als met ouders. Na aanleiding van het intakegesprek, volgt er op basis van een behandelopzet, gerichte aanpak.

Afhankelijk van de behandelopzet cq hulpvraag, eventuele probleem of indicatie stelling kind en/of ouders, werk ik met de volgende competenties:

Body- en Braingym oefeningen, Bach Bloesem Remedie, spel en lichamelijke oefeningen, specifieke hulpmiddelen, tekenen en visualisatie. Het geheel eventuele aangevuld met gerichte massage technieken.

Het is mogelijk om bijvoorbeeld via een individueel (familie-)opstelling, inzichtelijk te maken hoe de positie van u als ouder ten opzichte van uw kind(eren) is geborgd.

Ook uw eigen positie is hierin wellicht bepalend, binnen het totale systeem. Soms is er weinig nodig om inzicht te vergaren om direct zelf aan het werken te kunnen, de stroming binnen het gezin weer als bepalend te ervaren.

De hulpvraag van uw kind en/of van u als ouder kan zich zichtbaar uiten op verschillende vlakken zoals bijvoorbeeld:

leerproblematiek (concentratieproblemen, reken / schrijfproblemen, ruimtelijke inzichten, dyslexie), gedrags- / pestproblematiek, emotionele disbalans, fysieke of mentale klachten, coördinatie, motoriek, faalangst, weinig zelfvertrouwen ... helaas enzovoort !

Het in- en uitgangspunt van de behandeling, is het lichaam.

Door middel van bijvoorbeeld massage, lichamelijke oefeningen (invloed hersenwerking / communicatie), spel therapie, individuele testen, gerichte balansoefeningen, werken aan grenzen-stukken versus bewustwording, is het de bedoeling danwel mogelijk dat uw kind en u als ouder beter grip ervaren antwoorden op uw hulpvragen.

Mijn lichaamsgerichte kinder- en jeugdtherapie is erop gericht om inzicht en bewustwording te ervaren in eigen persoonlijkheid & patronen.

Vermindering van stress & fysieke klachten, kennis & inzicht ervaren van eigen lichaam en grenzen ontdekken. Het ontstaan van meer zelfvertrouwen, balans ontdekken tussen (in)spanning versus ontspanning.

Belangrijke basis aspecten om goed te kunnen functioneren in de huidige maatschappij.

afspraak consult

U kunt hier een afspraak verzoek indienen.

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op: afspraak

intake online

U kunt hier rechtstreeks online een intake formulier invullen, of anders een PDF-formulier downloaden.

Dank voor uw vertrouwen.

contact Marlies

Mocht u vragen hebben, aarzel niet ... !

U kunt hier rechtstreeks contact met me opnemen: contact